Salade geitenkaas met gandaham en honing- en mosterddressing

Voor 4 personen:

  • 4 geitenkaasjes Klavertroef
  • 200g salademix naar keuze
  • 16 sneetjes Gandaham
  • Tierenteyn mosterd
  • Witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180-200°C
  • Maak de dressing met 2/6 olie, 2/6 azijn, 1/6 mosterd, 1/6 honing (tip: voeg deze ingrediënten samen in een lege confituurpot of pot met deksel en schud tot goed gemengd)
  • Maak het krokant van Ganda: verwarm een pan met een scheutje olie (mag heet zijn), leg de sneetjes gandaham in de pan en bak ze langs beide kanten krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Voor de geitenkaasjes:
  • Om de geitenkaasjes wat extra dimensie te geven, branden we ze af.
  • Breek het geitenkaasje in rustieke wilde stukken en plaats ze in een ovenvaste schaal. Plaats die dan een 5-tal minuten in de oven. Haal ze uit de oven en brand ze af tot ze een mooi grillig kleurtje hebben.
  • Dresseer je bord: begin met wat dressing onderaan en bouw zo verder op. Sla, kaasjes, gandaham en dressing.
  • Om het slaatje extra feestelijk te maken, kan je hier en daar ook een stukje seizoensfruit toevoegen.