Caesar Salade met hoevekip

Foto caesar salade

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 ijsbergsalade
  • 4 hoevekip filets
  • 6 sneetjes gerookt spek
  • 2 sneden brood
  • een stuk hoevekaas
  • 2 eidooiers
  • 1 soeplepel mosterd
  • 250 ml arachideolie
  • 1 soeplepel yoghurt
  • enkele ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • een handvol groene kruiden

Werkwijze

  • Snij de ijsbergsla in reepjes.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout en bak mooi goudbruin in een hete pan met hoeveboter.
  • Doe de eidooier, mosterd en look in een maatbeker. Mix glad met een staafmixer en voeg straalsgewijs de olie toe.
    Voeg vervolgens de ansjovis, yoghurt en groene kruiden toe. Mix glad tot een mooie dressing.
    Opletten met kruiding. De ansjovis zorgt hier al voor een zoute toets.
  • Snij het brood in croutons en bak goudgeel in een hete pan met olie en boter.
    Droog de sneetjes gerookt spek 10-15 minuutjes in een oven op 200°C
  • Vul een saladebowl met de ijsberg.
    Snij de kipfilet in reepjes.
    Verdeel over de salade.
    Scheur de stukken gerookt spek en verdeel over de kip.
    Rasp de hoevekaas rijkelijk erover.
  • Werk af met de dressing, de gesneden groene kruiden en de krokante croutons.