Peertjes in jonge jenever met espuma

Ingrediƫnten

  • 1 kg peren
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl jonge jenever
  • 150 g suiker
  • 1 kaneelstok
  • 1 vanillestok
  • Espuma: 375 g perensap, 75 g room, 2 blaadjes gelatine (Sifon of espumaspuit nodig om deze schuim te verkrijgen)

Werkwijze

  • Schil de peren en snij ze in vier.
  • Schik in ondiepe kookpot en overgiet met jonge jenever en rode wijn, voeg suiker en aromaten toe.
  • Stoof ze gaar op een zacht vuurtje.

Voor de espuma:

  • Warm sap afwegen, mengen met room en (geweekte) gelatine toevoegen.
  • Laten afkoelen en giet het mengsel in een sifon. Tot schuim maken met 2 gaspatronen.
  • Schik de peertjes in een mooi aperitiefglaasje en spuit er de espuma overheen.