De Vliethoeve

Foto De Vliethoeve producent

Streek:

Meetjesland

De Vliethoeve ligt tegen de Nederlandse grens midden in het krekengebied van de gemeente Assenede. De Meetjeslandse polders vormen met de Zeeuwse polders een geheel van bedrijven die hoofdzakelijk akkerbouw uitbaten. De Vliethoeve is een melkvee/akkerbouwbedrijf.

De Vliethoeve wordt door Luc Van Ootegem en Els De Pauw uitgebaat. Ze hebben 37 hectare akkerland en 16 hectare weiden. Hun bedrijf verbouwt traditionele akkerbouw, namelijk 10 hectare aardappelen en 10 hectare suikerbieten. Daarnaast verbouwen zij 17 hectare maïs bestemd voor hun melkkoeien en bijhorend jongvee.

Sinds 2004 verbouwen zij een speciaal aardappelras. Het is een paarse truffelaardappel en kreeg de rasnaam Vitelotte. De truffelaardappel maakt deel uit van een opleving van ‘nieuwe’ exclusieve aardappelrassen voor de fijnproevers. Dit bijzondere aardappelras is een opvallende verschijning door zijn langwerpige vorm en zijn dikke zwart-paarse schil. De ‘Pomme de terre Vitelotte’ of truffelaardappel is bij kenners ook wel bekend onder de naam ‘Vitelotte-noir’.

Producten van deze producent:

Producten van De Vliethoeve

Producten bereid met verse hoevemelk en hoeveboter

Lees meer pijl

Te beleven

Bij De Vliethoeve kan je terecht met groepen, familie, collega’s tot 70 personen. Het is de ideale plaats voor familie- of communiefeesten, recepties, evenementen, …

Contactgegevens

Smoutersdijkstraat 11, 9960 Assenede
depauwels@telenet.be
www.facebook.com/Hoeveterras-De-Vliethoeve-160152200703113
+32 9 344 31 97

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: