Wijntoer 2018

Volg de Oost-Vlaamse Wijntoer op 26 augustus

Je hoeft niet naar de Loire-streek of naar Bourgogne af te zakken om wijngaarden te bezoeken en er de wijn te proeven. Ook in Oost-Vlaanderen kan het! Neem deel aan de tweede Oost-Vlaamse Wijntoer, bezoek op zondag 26 augustus tien wijnbouwers en leer ook het aanbod van de Vlaamse Wijnacademie kennen.

Het programma

Elke wijnbouwer geeft je gratis een rondleiding op zijn wijngaard en legt uit hoe het wijnmaken verloopt (het ‘vinificatieproces’). Er staan ook infopanelen met uitleg. De Vlaamse Wijnacademie (Syntra) stelt zijn opleiding wijnbouwer en wijnsommelier voor.

Doorlopend zijn er gratis rondleidingen bij de wijnbouwers. De rondleidingen starten minstens om de twee uur: om 10u, 12u, 14u en 16u. Je kan tegen een vergoeding ook proeven.

De Oost-Vlaamse Wijntoer gaat door op 26 augustus 2018 van 10 tot 18 uur.

Inschrijven is niet nodig, je kan gewoon vrij langsgaan bij de verschillende wijnbouwers.

De wijnbouwers

Allen gratis te bezoeken tijdens de Oost-Vlaamse Wijntoer op 26 augustus 2018 van 10 tot 18 uur.

Met de fiets

Wil je op 26 augustus met de fiets een tochtje maken en tegelijk enkele wijnbouwers bezoeken, dan kan je één van de Oost-Vlaamse fietsroutes volgen.

Download hieronder gratis de verschillende fietsroutes:

Gent – Merelbeke – Sint-Martens-Latem: 42.2km (Download)

Gent – Lochristi: 46,9km (Download)

Zottegem – Horebeke: 38,5km (Download)

Sint-Lievens-Houtem – Herzele: 37km (Download)

Overzichtskaart van de wijnbouwers

Wijnbouw in Oost-Vlaanderen

Meer informatie over de wijnbouw in Oost-Vlaanderen vind je in deze publicatie van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

De Oost-Vlaamse wijntoer is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen.