Gerookte omegabaars van Aqua4c

Foto omegabaars product

Soort(en):

Lekker anders

Streken:

Vlaamse Ardennen


De enige Oost-Vlaamse vis, gerookt op eik en beuk, en bovendien duurzaam gekweekt

Over dit product:

De Omegabaars is een vis die gekweekt wordt in Kruishoutem en misschien wel de duurzaamste vis van de wereld. Hij wordt gekweekt in biologisch gezuiverd hemelwater en wordt 100% plantaardig gevoed met zo lokaal mogelijke ingrediënten. Bovendien is er een duurzame wisselwerking met de buren van de tomatenkwekerij om warmte, energie en water te integreren in de tomatenteelt en op deze manier niets verloren te laten gaan.

De lekkere graatloze Omegabaars filets, van nature rijk aan omega 3 vetzuren, zijn voor chefs een plezier om mee aan de slag te gaan: gebakken, rauw, gerookt, sushi, tartaar, … De toepassingen zijn eindeloos. Gerookt op eik en beuk is de smaak uniek, enkele recepten vind je op de website.

De vis is verkrijgbaar in België bij visspeciaalzaken en in supermarkten. Hij wordt tevens geserveerd in tal van restaurants en horecazaken: van ’t Hof van Cleve, één van onze eerste fans, tot Belga Queen en van Thermen Katara tot de catering van KAA Gent.

Producenten:

Aqua4c

Kweker van duurzame vis ‘omegabaars’, dat door chefs, foodies als Belgische consumenten wordt gesmaakt

Lees meer pijl