Artisanale bieren van microbrouwerij De Backer

Foto producten microbrouwerij De Backer

Soort(en):

Lekker drinkbaar

Streken:

Scheldeland


Er wordt enkel gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder gebruik te maken van additieven, bewaarmiddelen, schuimverbeteraars, … ongefilterd en niet gepasteuriseerd

Over dit product:

Tijdens een reis door Zuid-Amerika startte de fascinatie voor kolibries, waar ze ‘Picaflor’ worden genoemd. Zo ontstond de naam van het bier, genoemd naar de toffe vogel, die steeds een mooie herinnering zal zijn aan deze levensveranderende reis van Steffen!

Smaak staat voorop in microbrouwerij De Backer en er wordt extra aandacht besteed aan de korte keten. Daarom wordt er hoofdzakelijk met Belgische kwaliteitsvolle ingrediënten gebrouwen: 100% Belgische mout, 100% Belgische hop, 100% Belgische gist en 100% Belgische honing. Op die manier steunt microbrouwerij De Backer de lokale hopboeren en zouden ze de Belgische hopcultuur mee in stand. Ook de impact van het transport houden ze klein.

Er wordt enkel gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder gebruik te maken van additieven, bewaarmiddelen, schuimverbeteraars, kunstmatige smaakmakers, kleurpigmenten, … Ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

In het assortiment zijn ondertussen verschenen: Pikaflor, Pikahop en Pikaflor verse hopoogst.

Producenten:

Microbrouwerij De Backer

Alle bieren worden gebrouwen binnen de muren van de voormalige watermolen te Massemen en ter plaatse wordt alles manueel gebotteld en geëtiketteerd

Lees meer pijl