Witlooftaartjes met schapenkaas

Witlooftaartjes met schapenkaas

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 4 à 6 stronken witloof
  • 100 g verse kaas
  • 100 g hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
  • 1 ui
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 25 g suiker
  • handvol walnoten, grof gehakt
  • handvol rucola
  • boter
  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de witloofstronken in de lengte en verwijder de harde kern.
  • Snipper de ui fijn en bak hem in wat boter glazig. Leg er het witloof met de snijkant naar beneden bij. Strooi er de suiker en de tijm over en giet er een scheutje water bij. Laat 5 minuten bakken.
  • Vet acht kleine taartvormpjes in met boter. Leg er het bladerdeeg in en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Kruid de verse kaas met peper en zout. Smeer hiermee elk vel bladerdeeg in.
  • Halveer de gebakken witloofstronken en verdeel over de taartjes.
  • Snijd de hoeveschapenkaas in blokjes en bestrooi ze over de taartjes samen met de walnoten en kruid met peper en zout.
  • Zet 25 minuten in de oven.
  • Werk voor het serveren af met de rucola.