Pizza met witloof, peer en pas de bleu

foto pizza witloof pas de bleu

Voor 1 pizza:

  • pizzabodem
  • 4 à 5 tal eetlepels passata of tomatenblokjes
  • tijm
  • 1 el balsamico of rodewijnazijn
  • 1 peer
  • 1 stuk witloof
  • 100 g pas de bleu (Het Hinkelspel)
  • een handje walnoten
  • walnotenolie (Mobiele Fruitpers)

Bereiding:

  • Meng de passata of tomatenblokjes met de balsamico of rodewijnazijn en kruiden naar keuze in een blender. Wij gebruiken hier tijm, maar je kan ook oregano, rozemarijn of basilicum gebruiken.
  • Snij de witloof in 4 grove stukken en gril even aan in een grillpan.
  • Snij de peer in 8 stukken.
  • Rol de pizzabodem uit en smeer met een eetlepel de passata in een dun laagje uit over de bodem.
  • Verdeel de witloof en peer over de pizzabodem.
  • Breek de pas de bleu kaas in grove stukken en verdeel over de pizzabodem.
  • Breek de walnoten in stukjes en verdeel over de bodem.
  • Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven op 210°C of tot goudbruin.
  • Werk af met walnotenolie
  • Smakelijk!

foto pizza witloof pas de bleu