Pizza met Breydelspek, krielaardappelen en champignon

foto pizza breydelspek aardappel

Voor 1 pizza:

  • pizzabodem
  • 4 à 5 tal eetlepels passata of tomatenblokjes
  • oregano
  • rozemarijn
  • 1 el balsamico of rodewijnazijn
  • 2 sneetjes breydelspek
  • 2 el Tierenteyn mosterd
  • een teentje look
  • een hand vol krielaardappelen
  • een hand vol champignons
  • geraspte kaas

Bereiding:

  • Meng de passata of tomatenblokjes met de balsamico of rodewijnazijn en kruiden naar keuze in een blender. Wij gebruiken hier oregano en rozemarijn, maar je kan ook tijm of basilicum gebruiken.
  • Was de krielaardappelen en snij in twee. Kook ze in 5 à 8 minuten beetgaar.
  • Snij de champignons in vier en bak ze kort aan in de pan met een beetje olijfolie en het teentje look.
  • Snij de breydelspek in reepjes van een centimeter en meng ze door de mosterd.
  • Rol de pizzabodem uit en smeer met een eetlepel de passata in een dun laagje uit over de bodem.
  • Verdeel de krielaardappelen, champignons en breydelspek over de pizzabodem.
  • Verdeel de geraspte kaas over de pizza.
  • Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven op 210°C of tot goudbruin.
  • Smakelijk!

foto pizza breydelspek aardappel