Pastinaaksoep met bloedworst, geitenkaas en mosseltjes


Voor 4 personen:

  • 500 g pastinaak
  • 1 grote ui
  • 1/2 stengel prei (enkel wit)
  • tijm
  • laurier
  • 1,5l kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 kg mosselen
  • Frapa geitenkaas
  • dille
  • 1 bloedworst

Bereiding:

  • Schil en snij de pastinaak, ajuin en het wit van prei in stukken en was grondig.
  • Stoof aan in een pan met olie of boter op een zacht vuur.
  • Voeg tijm en laurier toe.
  • Bevochtig met de kippenbouillon en laat op een zacht vuur gedurende 2 uur rustig koken.
  • Mix de soep glad en duw als nodig door een fijne zeef.
  • Werk de soep vlak voor serveren af met peper en zout.
  • Gaar de mosselen klassiek in een pot met hoge rand. Als ze 2 minuten koken, wegnemen van het vuur en door een zeef gieten maar vang het sap op.
  • Pel de bloedworst en verkruimel.

Serveertip:

  • Leg centraal een lepel geitenkaas in het bord.
  • Bestrooi met de bloedworst en garneer met enkele mosselen.
  • Werk af met enkele takjes groene kruiden.
  • Serveer dit bord zo aan uw gasten (zonder soep).
  • Serveer vervolgens de soep aan tafel.