Hoofdvlees, pickelsmayo en gefruite bloemkoolroosjes

Foto bloemkool en kop

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 dikke plak hoofdvlees
  • 1 soeplepel pickels
  • 2 soeplepels mayonaise
  • 1/4 bloemkool
  • 1 losgeslagen eiwit
  • paneermeel
  • kervelpluksels

Werkwijze

  • Snij het hoofdvlees in lange balkjes.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en blancheer kort in gezouten, kokend water.
  • Spoel koud en dep goed droog.
  • Haal door het losgeslagen eiwit en vervolgens door de panko.
  • Cutter de pickels fijn en duw door een zeef.
  • Meng met de mayo.
  • Spuit puntjes pickelsmayo op de kalfskop.
  • Frituur de kleine bloemkoolroosjes goudbruin in een hete frituur op 175°C.
  • Garneer hiermee het hoofdvlees.
  • Werk af met enkele blaadjes kervel.
  • Overstrooi met grof zeezout.