Gentse sushi met gandaham, groene asperge en aioli

Ingrediënten

  • 200 gr sushi rijst
  • Sushi azijn
  • Peper en zout
  • 5 norivellen
  • 10 schelletjes fijngesneden gandaham
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 6 el mayonaise
  • 1 teentje look
  • 1 potje saffraan
  • Afwerking gedroogde gandaham

Werkwijze

  • Spoel de sushirijst meermaals zodat het overtollige zetmeel verdwijnt.
  • Kook gaar in een rijstkoker volgens de instructies.
  • Breng op smaak met sushi azijn, peper en zout. Laat lauw worden.
  • Start met de aioli. Snij het teentje look heet fijn en meng met de mayonaise en de saffraan. Doe over in een spuitzakje.
  • Leg een norivel voor je. Druk op 3/4 van het norivel een dunne laag rijst.
  • Beleg met gandaham, groene asperges en aioli.
  • Bevochtig de bovenste vrije rand met wat water en rol het norivel strak op. Herhaal met de overige vellen.
  • Snij elk norivel in een tiental sushi. Werk af met een extra puntje aioli en een stukje gedroogde gandaham.