Bladerdeegpizza met bloedworst en frigorestjes

foto bladerdeegpizza

Deze pizza is ideaal om op een vrijdagavond of in het weekend de groentenrestjes uit de frigo te eten! Letterlijk elke groente kan je hier op kwijt!

Voor 1 pizza:

  • bladerdeegbodem
  • frigorestjes: wij gebruiken pastinaak, pompoen, rode biet
  • appel
  • bloedworst (Noyen)
  • honing (Wallabieke)

Bereiding:

  • Voor deze pizza gaan we omgekeerd te werk!
  • Snij je frigorestjes in gelijke stukken. Wij gebruiken pastinaak, pompoen en rode biet, maar je kan ook courgette, aubergine, tomaten, paprika, wortel, zoete aardappel, etc. gebruiken!
  • Meng de groenten in een kom met een scheut olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat op een bakpapiertje of matje.
  • Laat 30 minuten op 200°C bakken.
  • Snij ondertussen de appel in stukjes en de bloedworst in schijfjes.
  • Wanneer je groenten gaar zijn, meng je de bloedworst en de appel eronderdoor.
  • Zorg dat je groenten nu in een mooie cirkel in het midden van de bakplaat liggen. Leg je bladerdeeg er gewoon bovenop!
  • Laat nog eens 15 minuten verder bakken, tot je bladerdeeg goudbruin is!
  • Haal uit de oven en draai je pizza om! — Voorzichtig: gebruik hier best een grote plank of andere bakplaat voor en verwijder vervolgens het bakpapier rustig, zodat je groenten er niet blijven aan plakken!
  • Werk af met honing!
  • Smakelijk!

 

foto bladerdeegpizza