Appel-pastinaaksoepje met Gruut

Ingrediënten

  • 2 grote pastinaken
  • 1 ui
  • 1 rode appel
  • 1 teentje look
  • 3L groentebouillon
  • Currypoeder
  • Peper en zout
  • 1 Gruut blond (1/5)
  • Bladpeterselie

Werkwijze

  • Schil de pastinaken en versnij grof. Pel ui en look en versnij grof.
  • Stoof ui en look aan in wat olijfolie. Voeg de pastinaak toe en bak even mee.
  • Kruid alvast de eerste keer met currypoeder, peper en zout. Zet onder met de groentebouillon.
  • Snij de appel ongeschild in hapklare stukken. Voeg toe aan de soep.
  • Mix de soep en smaak af.
  • Voeg vlak voor het serveren wat Gruut bier toe en werk af met peterselie.
  • Bak de zeebaars op het vel krokant, kruid af.
  • Vul elk kommetje met wat krieltjes.
  • Schik de vis er op.
  • Werk af met de julienne van groentjes en crunch van garnaal.