Hof Ter Motte

Foto Algemeen beeld LOV groenten

Streek:

Meetjesland

Kippenboer Danny en boerin Nadia verstaan de dierentaal als geen ander. Ze verzamelen elke dag 30.000 kakelverse witte en bruine kippeneitjes.

Hof ter Motte is gelegen in het landelijk dorpje Poesele, deelgemeente van Nevele. Vroeger stond er op de boerderij een motte. Een motte is een term vanuit de middeleeuwen. Het is een omwalde versterking waarop een torenvormig gebouw staat. Het ronde perceel op de huidige kadasterplannen verwijst hier nog naar.

Op Hof ter Motte wonen maar liefst 31.500 kippen (Klara de kip is wel een heel bijzondere!), 2000 varkens (van big tot zeug), 3 paarden, 2 ezels, 5 witte melkgeiten, 8 cavia’s, 12 konijnen, 3 honden, 6 katten en 1 muis Pierlepein.
Hof ter Motte is het ideale stekje om er de kip en het ei met de zintuigen te ontdekken.
Je kan terecht in de smulschuur om er het Oost-Vlaamse platteland te proeven. ‘Puur natuur’ lekkers staat er op het menu.
Hof ter Motte verwelkomt je graag. De kippen kakelen je tegemoet!

Producten van deze producent:

Eieren van Hof ter Motte

Op Hof ter Motte kan je terecht voor kakelverse eitjes

Lees meer pijl

Te bezoeken

Voor scholen en groepen werden er speciale formules op maat uitgewerkt. U kan kiezen voor een programma van een halve of een volledige dag. Meer info of via Toerisme Oost-Vlaanderen: www.tov.be/nl/boerderij-hof-ter-motte

Contactgegevens

Oude Kerkstraat 14, 9850 Nevele - Poesele
info@hoftermotte.be
www.hoftermotte.be
+32 477 63 22 52

Op kaart: