Zelfpluktuin Aveschootshoeve

Foto Aveschootshoeve producent

Streek:

Meetjesland

Wie zijn zij?

Sedert 1999 produceert Hamerlinck LV biologische groenten in Assenede. In 2012 startten Krist en Cindy met de zelfpluktuin in Lembeke waar de consument rechtstreeks groenten en fruit kan plukken.
Beide locaties bevinden zich middenin het Meetjesland waar jong en oud kan genieten van een waar wandel- en fietsparadijs.
Naast vers product worden nu ook ambachtelijk verwerkte producten aangeboden zoals sappen, confituren en sausen.

Iedereen kan de producten aankopen tijdens de openingsuren van de zelfpluktuin of ze kunnen eenvoudig 24/24 uit de automaat geplukt worden.

Geschiedenis

In 1970 startte Alex Hamerlinck het bedrijf. Hij was toen gespecialiseerd in het kweken van groenten. In 1999 startte zijn zoon Krist een nieuw organisch bedrijf. Gedurende zijn opleiding agricultuur liep hij verschillende stages. Een eerste was aan de Universiteit Gent, hij assisteerde prof. Steurbout in de faculteit agricultuur. Eetbare producten werden er geanalyseerd op restresidu. De hoeveelheid resterende pesticiden deed zijn ogen openen. Was er echt geen andere manier mogelijk?

Na de universiteit werkte hij bij de gronddienst van België. Daar analyseerde hij de grond en gaf advies rond cultivatie. Na zijn educatie deed hij ervaring op bij PCG. Hier leerde hij meer of organisch cultiveren en dit inspireerde hem om zijn eigen bedrijf te beginnen. In 2000 nam hij het bedrijf van zijn vader over en transformeerde het in een organisch bedrijf. Het groene evenwicht kwam zo tot leven.

Producten van deze producent:

Groenten en fruit uit de zelfpluktuin van Aveschootshoeve

Pluk zelf heerlijke biologische groenten en fruit op de Aveschootshoeve in Lembeke

Lees meer pijl

Te bezoeken

Buiten de openingsuren van de pluktuin, kunnen scholen en groepen een rondleiding krijgen. Dit steeds op afspraak, contacteer hiervoor Cindy Declercq: 0485/475 794

Te beleven

Op de Aveschootshoeve kan je in de zomer je eigen fruit en groenten plukken terwijl je geniet van de rustige omgeving. Je hoeft geen abonnement te nemen en dus niet op voorhand te betalen. Net zoals in een winkel betaal je wat je meeneemt, maar je kiest zelf wat je plukt.

Contactgegevens

Aveschoot 67a, 9971 Lembeke
info@aveschootshoeve.be
www.aveschootshoeve.be
+32 485 475 794

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: