Filliers graanstokerij

Foto Filliers producent

Streek:

Leiestreek

De vroegste kiemen van Filliers graanstokerij vinden we terug in 1880. In dat jaar kreeg Kamiel Filliers de vergunning om zijn eigen stokerij op te richten bij zijn boerderij. Zo kon hij van de graansoorten die hij ‘s zomers teelde een heerlijke graanjenever stoken tijdens de winter.

Ondertussen zijn ze al meer dan een eeuw verder, en is er een en ander veranderd bij Filliers. Maar toch ook niet zoveel. Vandaag is de graanstokerij én het familiegeheim in de goede handen van Bernard Filliers, de vijfde generatie van dit graanstokersgeslacht. Nog steeds worden vakmanschap, traditie en ambachtelijkheid er hoog in het vaandel gedragen. Daarom biedt deze stokerij nog altijd spirits aan die voor 100% een eigen product zijn, en dit maakt Filliers uniek. Het proces in de stokerij start namelijk bij de ongemalen granen en eindigt bij het vullen van de flessen. Van korrel tot borrel dus!

Producten van deze producent:

Jenevers van Filliers

Het ambachtelijke stookproces bij Filliers vereist het vakmanschap van 5 generaties meesterstokers

Lees meer pijl

Te bezoeken

Bent u nieuwsgierig hoe zij dat doen? Wilt u proeven van de aparte sfeer en de authentieke Filliers jenevers? Zij leiden u doorheen hun unieke productieproces in hun graanstokerij. Reserveren kan via de website.

Contactgegevens

Leernsesteenweg 3, 9800 Deinze
info@filliers.be
www.filliers.be
+32 9 386 12 64

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: