De Vierhoekhoeve

Streek:

Vlaamse Ardennen

Van generatie op generatie is de hoeve in Gijzenzele (Oosterzele) in handen van de familie De Sutter. De geschiedenis van het gemengd landbouwbedrijf laat zich lezen in de stenen en de gebouwen, waarvan de oudste elementen teruggaan naar de oorspronkelijke hoeve, begin 19de eeuw.

Vakkennis en verbreding

Terwijl de boerderij al die jaren volop bleef draaien met akkerbouw en veeteelt, legde de familie De Sutter zich ook toe op landbouweducatie — met een sterke nadruk op activiteiten en beleving. Bij aanvang van de boerderijklasbezoeken werd de naam ‘De Vierhoekhoeve’ in gebruik genomen. Sinds 2006 stelt de boerderij ook haar deuren open voor het grote publiek. Dankzij hoevewinkel ‘Bella Boe’ is de grenzeloze smakelijkheid van de boerderij nu ook op hun terras of bij u thuis te proeven.

Wie er ook komt, voor welke activiteit ook: iedereen voelt tijdens zijn bezoek of verblijf de hartelijkheid van het familiaal gerunde landbouwbedrijf en de liefde en passie van alle medewerkers voor landbouw en natuur.

Geschiedenis

1921: Jozef De Sutter en zijn vrouw Leonie vestigden zich in Gontrode op de Potaarde. Ze kochten na enige tijd de hoeve aan de overzijde in de Brielstraat te Gijzenzele.

1945: Achille De Sutter erfde de hoeve. Hij vestigde er samen met zijn vrouw Gabrielle een gemengd landbouwbedrijf en had als een van de eerste landbouwers een tractor en een melkmachine.

1974: Etienne nam samen met zijn vrouw Rita, het bedrijf van zijn vader over. In de jaren die volgden, werd het gemengd landbouwbedrijf steeds verder geprofessionaliseerd.

1990: Rita en Etienne krijgen de kans de hoeve aan de overkant te kopen. Ze beslissen om naast hun melkvee aan diversificatie te doen met landbouweducatie. Een jaar later arriveren de eerste kinderen op boerderijklassen. De Vierhoekhoeve is een feit!

2006 – 2007: start ‘hoevewinkel Bella Boe’ met ijs, desserten en confituren; start kaasmakerij.

2011: opening van de ontmoetings- en vergaderzaal en start landelijke kooksessies.

Producten van deze producent:

Zuivelproducten van De Vierhoekhoeve

Kazen gemaakt met liefde voor het ambacht

Lees meer pijl

Te bezoeken

Op De Vierhoekhoeve valt heel wat te beleven. Van boerderijklassen voor kinderen, familiefeesten, vergaderingen tot daguitstappen. Voor een bedrijfsbezoek met het werk, een middagstop tijdens uw daguitstap, een familiefeestje, … onthalen ze u vriendelijk met een programma op maat.

Contactgegevens

Brielstraat 71, 9860 Gijzenzele
contact@devierhoekhoeve.be
www.devierhoekhoeve.be
+32 9 362 57 91

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: