De Gentse zuivelhoeve

Streek:

Gent

De Gentse zuivelhoeve is een melkveebedrijf, gelegen aan de Gentse stadsrand. Sinds 1989 zijn ze de 2de generatie die op deze locatie boert. Hun koeien komen op de eerste plaats. Tijdens de winter verblijven ze in de ruime stal en in de zomer kunnen ze heerlijk grazen in de weilanden.

Momenteel zijn ze de tweede generatie op het melkveebedrijf in Oostakker.
In 2018 startten Linda en haar man, samen met hun zoon (derde generatie), met de verwerking van een deel van hun dagverse melk tot (h)eerlijke zuivelproducten.

Naast de melkverwerking is De Gentse zuivelhoeve ook een zorgboerderij. Al sinds 2009 werken ze samen met De Mozaïek, een organisatie in Oostakker die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Zo komt de hulpboer daar wekelijks met veel plezier zijn klusjes opknappen.

Producten van deze producent:

Zuivelproducten van de Gentse zuivelhoeve

Stuk voor stuk eerlijke én heerlijke producten, recht van het erf

Lees meer pijl

Te bezoeken

Bedrijfsbezoeken zijn steeds op afspraak en kunnen via hun website geboekt worden.

Te beleven

Klasbezoeken zijn mogelijk op de Gentse Zuivelhoeve. Linda is zuivelambassadrice bij melk4kids; een project van VLAM met als doel kinderen iets bij te leren over de wondere wereld van melk en koeien. Ze neemt de kinderen mee op tocht door het bedrijf en laat hen, naargelang hun leeftijd, allerlei doe-opdrachtjes uitoefenen.

Contactgegevens

Drieselstraat 67, 9041 Oostakker
degentsezuivelhoeve@gmail.com
www.degentsezuivelhoeve.be
+32 474 71 68 43

Op kaart: