Brouwerij Huyghe

Foto brouwerij Huyghe producent

Streek:

Scheldeland

De brouwerij dateert van 1654 en maakt deel uit van de familie Huyghe sinds 1904. De capaciteit van de huidige brouwerij is 148.000 hectoliter en wordt momenteel uitgebreid naar 300.000 hectoliter. Vanaf oktober 2011 is een hypermoderne brouwzaal (Krones) actief. De spectaculaire groei heeft de brouwerij vooral te danken aan haar speciaalbieren en meer bepaald aan de strategische kernmerken Delirium, La Guillotine en Averbode abdijbier. Maar ook de nationale markt groeit sterk: in 2014 ging de omzet er met zo’n 22,5% op vooruit en de brouwerij heeft dat mede te danken aan de heel succesvolle lancering van het Averbode abdijbier dat in april op de markt kwam. En ook de buitenlandse markten hebben het Averbode bier nu ontdekt.

Alain de Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, verduidelijkt: “We willen in 2015 de lijn van vorig jaar doortrekken en streven naar een omzetstijging van 16%. We geloven dat we dit kunnen realiseren onder meer door onze salesteams verder te laten groeien en door met innovatieve acties uit te pakken om onze kwaliteitsbieren in de verf te zetten. Bovendien toonden we met de lancering van het Averbode abdijbier en ons 25 jaar jubileum bier Delirium Argentum aan dat we ook verder blijven investeren in innovatie”.

Producten van deze producent:

Delirium Tremens van brouwerij Huyghe

De streekbieren van brouwerij Huyghe hebben een unieke smaak in een originele verpakking

Lees meer pijl

Te bezoeken

De rijke biergeschiedenis van Brouwerij Huyghe is bewaard gebleven in het biermuseum! Een brouwerij- en museumbezoek zijn mogeiljk. Een rondleiding is alleen mogelijk met een groep van minimaal 15 personen mits reservatie

Te beleven

Een gegidst bezoek aan het brouwerijmuseum is zeker een belevenis.

Ook is er de Confrérie van de Roze Olifant van Melle, gesticht op 24 april 1992. De Confrérie stelt zich tot doel de aloude tradities van de Melse streekbieren – in het bijzonder de ‘Delirium Tremens’ – als kwaliteitsproduct zowel in binnen- als buitenland te promoten en deze bieren als ‘echt iets van bij ons’ te leren waarderen. Door geregeld deel te nemen aan kapittels van bevriende confrérieën wordt een echte vriendenkring opgebouwd en maken zij zo kennis met het gastronomisch en folkloristisch patrimonium van ons land en van de buurlanden.

Contactgegevens

Brusselsesteenweg 282, 9090 Melle
catherine@delirium.be
www.delirium.be
+32 9 252 15 01

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: