Brouwerij Danny

Foto brouwerij Danny producent

Streek:

Scheldeland

Brouwerij Danny, een dorpsbrouwerij oorspronkelijk uit Erpe-Mere, produceert blond, donker en tripel Kwibus bier.

Het bedrijf is officieel van start gegaan in het voorjaar van 2008. Daarmee telt de Oost-Vlaamse gemeente Erpe-Mere twee brouwerijen. De brouwer, Danny Hoffelinck, is eigenlijk al heel lang bezig met bier brouwen. Als lid van een wijn- en biergilde groeide de passie voor het bier brouwen en werd de interesse om het zelf te gaan doen steeds groter. De eerste experimenten en bierbrouwsels lieten niet lang op zich wachten. Na het volgen van diverse brouwcursussen en het halen van de nodige certificaten en onderscheidingen, zet Danny uiteindelijk in 2008 de stap om zijn bier te commercialiseren.

In 2018 verhuisde de brouwerij naar een nieuwe locatie in Oordegem, zodat uitbreiding van de capaciteit naar 2000 liter mogelijk is.

Hun bieren worden verkocht in de brouwerij en op verschillende verkooppunten.

Producten van deze producent:

Kwibus van brouwerij Danny

De bieren van brouwerij Danny zijn natuurproducten zonder toevoegde bewaarmiddelen

Lees meer pijl

Te bezoeken

Je kan de brouwerij zowel individueel als in groep bezoeken. Wil je weten hoe het ambachtelijke KWIBUS bier wordt gebrouwen, dan krijg je dit allemaal te zien tijdens een rondleiding waarbij je het brouwproces in detail bekijkt. Na een rondleiding kan je hun vers gebrouwen bier ter plaatse proeven.
Meer info kan je bekomen door contact op te nemen met de brouwerij of via www.brdanny.be/brouwerijbezoek.

Contactgegevens

Klinkaard 126, 9340 Lede
info@brdanny.be
www.brdanny.be
+32 53 83 58 95

Op kaart: