Breydel

Foto Breydel producent

Streek:

Vlaamse Ardennen

Hou je van vakmanschap en passie? Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit hun eigen exclusieve en lokale varkenskweek. De authentieke oven en geheime kruidenmix zorgen voor de unieke Breydelsmaak. Wist je dat Breydel zijn eigen korte keten organiseert? Zo is elk stukje vlees 100% traceerbaar: van stal tot bord.

Graven in de geschiedenis

Een slager en een slagerszoon: zo begint de rijke geschiedenis van Breydel. Antoine De Keyser start zijn eerste atelier in 1979 op een oude hoeve in Nazareth als bijhuis van zijn beenhouwerij slagerij St-Pierre in Gent. Zoon Ivan stapt na zijn opleiding landbouwingenieur en legerdienst ambitieus mee in de zaak en samen openen ze in 1989 een eerste vleeswarenfabriek in Gavere.

In 1991 is er voor het eerst sprake van Breydel, met het deponeren van de merknaam Breydelham voor de unieke ovengebakken beenham volgens vaders oude recept. In 1995 deponeert Breydel ook de merknaam Breydelspek.

Ivan bouwt na het vroegtijdig overlijden van zijn vader gestaag maar intensief aan het merk vanuit de beleving, met succes, want vanaf 2000 kent het bedrijf een exponentiële groei. Dit gaf aanleiding tot het bouwen van een nieuwe duurzame fabriek in hetzelfde industriepark. In de zomer van 2009 neemt Breydel zijn intrek in het toonaangevend pand dat sindsdien ook een multifunctioneel belevingscentrum bevat.

Door blijvend in te zetten op milieuvriendelijkheid en innovatie, lanceert Breydel in 2019 een totaalconcept van beleving, vakmanschap en smaak. De belangrijkste schakel hierin is de kweek van een eigen Belgisch Breydelvarken. De troeven zijn diervriendelijk, lokaal, gezond en duurzaam.

100% lokaal en duurzaam: van stal tot bord

De oorsprong van de heerlijke vleeswaren van Breydel vind je in enkele lokale varkensboerderijen die exclusief voor Breydel werken. De Breydelvarkens worden er met de grootste zorg gekweekt. Ze krijgen een speciaal ontwikkeld plantaardig voer dat gezonder is voor de dieren én de kwaliteit van het vlees verbetert. Door maximaal in te zetten op reststromen van humane voeding gaat Breydel bovendien in tegen voedselverspilling.
Wist je trouwens dat Breydel zijn hele korte keten in een straal van 25 km organiseert? Zo steunt het de lokale economie en beperkt het zijn ecologische voetafdruk.

Producten van deze producent:

Breydelham en Breydelspek

100% lokaal en duurzaam bereide delicatessen: van stal tot bord

Lees meer pijl

Te bezoeken

Breydel is een open huis. In het Breydel belevingscentrum vinden diverse activiteiten plaats. Bijna dagelijks organiseert Breydel bedrijfsbezoeken voor zowel scholen als verenigingen. Tijdens een bedrijfsbezoek dat ongeveer drie uur duurt, maak je kennis met het bedrijf. Dit omvat een bedrijfsfilm, een bezoek aan de productieruimte en als afsluiter een lekkere degustatie met Breydelproducten.

Te beleven

In de praktisch ingerichte kookstudio worden kookworkshops geleid door de huiskok en talrijke gerenommeerde gastchefs. Verder kan je er ook terecht voor evenementen en teambuildingactiviteiten op maat. Elke eerste zaterdag van de maand ben je ook welkom in de Pop-up Breydelshop.

Contactgegevens

Legen Heirweg 2, 9890 Gavere
info@breydel.be
www.breydel.be
+32 9 389 69 80

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: