Breydel

Foto Breydel producent

Streek:

Vlaamse Ardennen

Vleeswarenproducent Breydel is sinds 2009 gevestigd in een modern pand en zet ook in op het Breydel promotiecentrum.

Ontstaan in 1979

In 1979 richtte Antoine De Keyser, van slagerij St-Pierre in Gent, Vleeswaren Antonio bvba op. Het eerste vleeswarenatelier is gevestigd op een oude hoeve te Eke en start vrij kleinschalig.

Ivan De Keyser, zoon van Antoine, is na zijn studies in 1988 zijn vader gevolgd. Met de vakkennis van Antoine en de ambitie van Ivan, werd werk gemaakt van de bouw van een vleeswarenfabriek in de industriezone in Gavere, die werd geopend in 1989.

In het najaar van 1991 werd vader Antoine ziek en kwam het beleid van de firma volledig in handen van zoon Ivan.
In datzelfde jaar werd Ivan stichtend voorzitter van de vzw ‘Lekkers uit Oost-Vlaanderen’, een groepering van Oost-Vlaamse voedingswarenproducenten die samen hun producten gaan promoten. Deze samenwerking leidde vlug tot de bewustwording van het belang van een ‘merk’. Kort daarna werd het merk ‘Breydelham’ gedeponeerd bij het Benelux-merkenbureau.

In 1995 werd ook het merk ‘Breydelspek’ gedeponeerd. Het bedrijf houdt stand tijdens de voedselcrisissen van de jaren 90 en vanaf 2000 zorgde een sterke groei voor een eerste uitbreiding van de productieruimte.

Kort daarna was ook een tweede uitbreiding noodzakelijk en werd een tweede site tegenover de fabriek aangekocht. De productiecapaciteit vergrootte aanzienlijk!

Nieuwe moderne site

In 2007 werd het huidige bedrijfsterrein aangekocht in Gavere, met het oog op de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf. Er werd geïnvesteerd in een duurzaam gebouw met energiebesparende maatregelen en milieuvriendelijke systemen. In juni 2009 verhuisde Breydel naar het multifunctionele pand, met naast de moderne productiehal ook een bezoekerscentrum, het Breydelpromotiecentrum, waar volop ingezet wordt op de beleving rond het merk in diverse vormen.

Breydelham en Breydelspek werden respectievelijk in 2009 en 2013 bekroond met het Vlaams label ‘Streekproduct’.

In 2014 vierde Breydel 35 jaar vakmanschap. Breydel blijft continu streven naar het vervaardigen van mooie, lekkere en kwalitatief hoogstaande producten.

Producten van deze producent:

Breydelham en Breydelspek

Vleeswaren vervaardigd uit puur Belgisch varkensvlees van de hoogste kwaliteit

Lees meer pijl

Te bezoeken

Tijdens een bedrijfsbezoek dat ongeveer drie uur duurt, maak je kennis met het bedrijf. Dit omvat een bedrijfsfilm, een bezoek aan de productieruimte en aan de ecologische systemen en als afsluiter een lekkere degustatie met Breydelproducten. De bezoeken zijn toegankelijk voor scholen, verenigingen, …

Bedrijfsbezoeken staan open voor groepen van minimum 20 en maximum 50 personen. Ons bedrijfsgebouw is toegankelijk voor mindervaliden.

Te beleven

Wekelijks worden in de Breydelgebouwen kookworkshops georganiseerd voor particulieren. Je kan individueel inschrijven voor een thema- of seizoensgebonden kooksessie en genieten van een gezellige avond interactief koken onder leiding van een Breydelchef.

Contactgegevens

Legen Heirweg 2, 9890 Gavere
info@breydel.be
www.breydel.be
+32 9 389 69 80

Deze producent maakt deel uit van

Op kaart: