Aqua4c

Foto Omegabaars producent

Streek:

Vlaamse Ardennen

In 2009 is Gentenaar Stijn van Hoestenberghe gestart met zijn doctoraat aan de Universiteit van Leuven. Hij onderzocht hoe je duurzaam vis kunt kweken. In 2013 startte hij met de bouw van de visboerderij in Kruishoutem.

Sinds 2015 is de productie echt opgestart en wordt de vis gesmaakt door chefs, foodies en alle Belgische consumenten.

Op de viskwekerij Aqua4C wordt alles in het werk gesteld om duurzame vis te kweken. Samen met de tomatenboerderij die naast de viskwekerij gelegen is, heeft Aqua4C een heus recirculatiesysteem opgezet om de ecologische aquacultuur te onderhouden.

Ze gebruiken hemelwater om de kweekbakken te vullen. Het water wordt opgewarmd met de restwarmte van de serres. Het visvoer is 100% plantaardig en bestaat vooral uit granen en oliehoudende zaden; geen vismeel of visolie voor de omegabaars. Het zwemwater wordt gezuiverd in het rietveld; zo is men zeker dat ze enkel zuiver water teruggeven aan de natuur. En met de reststoffen worden de tomaten bemest. Van een win-winsituatie gesproken!

Producten van deze producent:

Gerookte omegabaars van Aqua4c

De enige Oost-Vlaamse vis, gerookt op eik en beuk, en bovendien duurzaam gekweekt

Lees meer pijl

Te bezoeken

Een rondleiding is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. De rondleiding wordt afgerond met een degustatie van de gerookte omegabaars.

Contactgegevens

Stokstormestraat 4, 9770 Kruishoutem
info@omegabaars.be
www.omegabaars.be
+32 9 398 33 45

Op kaart: