Producent

Microbrouwerij De Backer

Wetteren

Na een cursus hobbybrouwen in 2015-2016 begon de zoektocht van Steffen De Backer naar een 100% eigen bier. De grote beslissing, de stap van een hobbybrouwer naar een microbrouwer, kwam er welgeteld één jaar later, tijdens een reis door Zuid-Amerika.

Na intensieve voorbereidingen van 2017 tot 2019 en vele proefbrouwsels later, werd er enkel nog gebrouwen met 100% Belgische mout, hop en gist. Intussen met het diploma van microbrouwer in de hand, werden de nodige vergunningen verkregen en werd de microbrouwerij een feit.

De microbrouwerij werd in juli 2019 voorgesteld aan het grote publiek en maakte de wereld kennis met Pikaflor. In oktober van datzelfde jaar werd de Pikahop gelanceerd en in november de Pikalfor Verse Hopoogst.

Als microbrouwerij is de honger groot en in 2020 broeden ze op een bruin bier met honing en een zuur bier, volgens het Kettle Sour-proces. Ze blijven experimenteren met bier gerijpt op houten sherryvaten uit Jerez de la Frontera (Spanje).

Alle artisanale bieren worden uitsluitend gebrouwen binnen de muren van de voormalige watermolen, de ‘Maelbroekmolen’ te Massemen-Wetteren. Alles wordt ter plaatse manueel gebotteld en geëtiketteerd. Eenmaal per jaar, in september, wordt er gebrouwen met verse handgeplukte Wetterse hopbellen van eigen kweek.

Het rechtstreeks contact tussen de brouwer en de bierliefhebber vindt microbrouwerij De Backer heel belangrijk. Steffen leidt je met plezier rond in zijn microbrouwerij! De gepassioneerde microbrouwerij laat je de ingrediënten ruiken en proeven en legt je op een duidelijk manier uit hoe de artisanale bieren gemaakt worden. Deze rondleiding is volledig gratis!

Producten