Stokerij Van Damme

Foto B&B Van Damme stokerij

Type:

Bed & Breakfast

Stokerij Van Damme is een bedrijvige vierkantshoeve aan de poort van de Zwalmstreek, in het landelijke Balegem. De productie van Balegemse jenever is sinds 1862 de centrale activiteit van de boerderij, maar het landbouwersechtpaar Ludo en Dominique Lampaert is evenzeer bezorgd om hun honderden runderen en hun vele hectaren landbouwgrond.

Sinds 2002 kan je ook verblijven op de hoeve. Begin 2011 werden alle kamers vernieuwd én verruimd. Ze stralen landelijke rust uit en beschikken over modern slaapcomfort, ruime bedden, douche, wc, tv, internet-aansluiting én een wijds uitzicht. Er zijn 6 comfortabele gastenkamers voor 2 tot 4 personen en een gezellige slaapzolder met een capaciteit van 6 tot 12 bedden. Een vleugel van de vierkantshoeve is omgebouwd tot een gezellig gastenverblijf.

Het ontbijt wordt geserveerd in de ruime ‘witte’ ontbijtruimte waar ’s ochtends het zonlicht heerlijk binnen straalt. Dominique schotelt je een ontbijt voor met tal van streek- en hoeveproducten uit de buurt waar je geen neen tegen kan zeggen.

In het voorjaar 2014 werd een volgende episode geschreven met de opening van hun nieuw koffiehuis op de Stokerij. Het koffiehuis is dagelijks open van 14 uur tot 18u30.

Stokerij Van Damme draagt sinds 2014 het authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’ voor ambachtelijke ondernemers.

Contactgegevens

Issegem 2, 9860 Balegem
info@stokerijvandamme.be
www.stokerijvandamme.be
+32 9 362 50 25

Op kaart: