La Clé du Sud

Foto La clé du Sud

Type:

Bed & Breakfast

B&B La Clé du Sud is gelegen in het landelijke Bottelare, nabij het historische Gent. Er zijn drie kamers in de pastoriewoning en een gescheiden gastenverblijf in hartje tuin. Daar kunnen één tot maximum vier personen overnachten.

De cottage Roussillon beschikt over een eigen ingang en terras aan de vijver. De romantische tuin met vele rozen en lavendel nodigt uit tot relaxen. De kamers in het hoofdgebouw kregen een originele zuiderse aankleding en zijn voorzien van alle comfort, met eigen badkamer en wc’s. Hun motto ‘Lekker logeren in Zuiderse sferen’ sluit perfect aan bij hun engagement om zoveel mogelijk streek- en hoeveproducten in het uitgebreide, gevarieerde en superverse ontbijt aan te bieden.

Ze beschikken over gratis parking, wifi en koffie- & theefaciliteiten in alle kamers.
Er is een grote tuin met vele zitplaatsjes, waar je kan genieten van een welkomstdrankje (streekbier of frisdrank).
Er is ook mogelijkheid tot aankoop van wijn-, biergeschenkdozen en eigenhandig vervaardigde juwelen en sieraden.
Vanaf maart 2017 kan je proeven van ambachtelijke en huisgemaakte pralines, die ter plaatse ook te koop zijn.

Gasten kunnen er ook terecht voor de aankoop van tal van streekproducten uit Oost-Vlaanderen.

B&B eigenaar Thomas Losonczy, ambachtelijk chocolatier en sommelier conseil, biedt tevens huisgemaakte pralines aan, al dan niet in combinatie met streekbieren of wijn. Thomas volgde een koksopleiding in Hotelschool Spermalie in Brugge. Zijn passie voor wijn resulteerde later in het diploma van Sommelier Conseil en de gastronomische chocolade ambities voerden hem tenslotte naar de opleiding ambachtelijk chocolatier.
Thomas legt onder meer de focus op pralines & wijn. Zorgvuldig uitgekozen wijnen met bijpassende pralines is zijn uitdaging. Dat is intens degusteren én dubbel genieten! Ook met de combinatie pralines en bier weet hij een verfijnd samenspel te creëren. Thomas werkt nog zuiver ambachtelijk, met Belgische top-chocolade, diverse origine-chocolades en verse kwaliteitsproducten. Hij opteert bewust voor kleinschaligheid en authenticiteit en maakt pralines voor de échte chocoladeliefhebber die van pure en delicate smaken houdt.

Contactgegevens

Rood Beeldekenstraat 61, 9820 Bottelare
lacledusud@gmail.com
www.lacledusud.be
+32 475 66 63 19

Op kaart: